Wat maakt mijn vak als gewichtsconsulent nu zo leuk? Die tevreden cliënt die net mijn praktijk uitliep met een glimlach op haar gezicht. Twintig weken geleden kwam ze bij mij met een doel. Haar doel was zeer realistisch: niet te snel afvallen, niet meer dan 0,5 kilo per week door gezond te eten en voldoende te bewegen. En dat is gelukt! Na twintig weken is zij 10 kilo afgevallen, haar vetpercentage is gedaald, haar spiermassa verhoogd en haar taille met 6 cm afgenomen. Zij geniet van heerlijke recepten die ze van mij krijgt, maar ook die ze zelf vindt in kookboeken of op internet. Zij sport voldoende en wandelt heerlijk in de buitenlucht.  Zij voelt zich goed en gaat dit niet meer loslaten, daar ben ik van overtuigd.

Maar van cliënten waarbij het niet zo makkelijk vooruitgaat, maar die wel gemotiveerd bij mij blijven komen en doorzetten, word ik ook heel blij. Samen kunnen we het, ook al kost het soms wat meer tijd en geduld. Samen een stukje gezonder worden, daar doe ik het voor.