Je gelukkiger gevoelen werkt positief op een gezond eetgedrag. Hier drie “geluktips”, van psycholoog en geluksprofessor Meike Bartels uit de fantastische Masterclass van hoogleraar psychologie Eric Scherder:

COUNT YOUR BLESSINGS:

Tel je zegeningen. Sta wat vaker stil bij wat er goed gaat in jouw leven, met wie of wat je blij bent, waar je van geniet en waar je trots op kunt zijn. Vaak hebben mensen de neiging om alleen maar te kijken naar wat er allemaal mis gaat en vervallen dan in geklaag. Het kan je echt heel erg helpen om je meer te focussen op wat er goed en mooi is aan jouw leven.

ACTS OF KINDNESS:

Doe iets voor een ander zonder daar iets voor terug te willen. Door iets te doen voor iemand anders, hoe klein het ook is, kun je een goed gevoel krijgen. Je hebt tenslotte die ander blij gemaakt of ergens mee geholpen. Dus gewoon iets liefs doen, onvoorwaardelijk en zonder oordeel.

PRACTISE OF OPTIMISM:

Probeer overal iets goeds en moois in te zien: Elke nadeel heeft zijn voordeel. Open je ogen voor schoonheid in een ander mens, een dier, de natuur. Verheug je op iets leuks, ergens enthousiast over zijn geeft energie. Geniet na van iets moois wat je zag of iets leuks wat je meemaakt.