Bron: “Puur Gezond”

Nodig:

250 gram knolselderij , 1 kleine aardappel, wit van 1 prei
2 eetlepels olijfolie
1 takje verse tijm, 1 takje rozemarijn
5 dl hete groentebouillon van 1/2 tablet
40 gram paddenstoelen zoals kastanjechampignons, grotchampignons, shii-take, cantharellen en eekhoorntjesbrood
2 eetlepels crème fraîche
enkele blaadjes basilicum of peterselie

Bereiden

  • Snij en schil een dikke plak van de knolselderij. Weeg 200 gram af en snij de knolselderij in blokjes. Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Verhit 1 lepel olie in pan en bak hierin de prei, knolselderij en aardappel 2 minuten. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden, afgedekt in ca 10 minuten. Pureer de soep.
  • Maak intussen de paddenstoelen schoon met een champignonborsteltje of met keukenpapier en snij ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakjes paddenstoel in enkele minuten bruin. Voeg al roerende de crème fraîche toe aan de soep.
  • Server de soep met de gebakken paddenstoelen erdoor en op. Garneer met de verse kruiden.

Lekker als voorgerecht of met volkorenbrood erbij als hoofdgerecht.

Eet smakelijk!