Werkwijze

Persoonlijke begeleiding en werkwijze

Gezond en lekker eten

Je leert gezonde voeding te ontdekken passend bij jouw wensen. Door zelf keuzes te maken wordt jij zelf verantwoordelijk voor wat je eet. Hierbij gebruik je zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte producten, dus geen pakjes en zakjes. En je gaat niet diëten of eindeloos calorieën tellen.

Je zult gaan merken dat je minder honger hebt en meer energie in je lijf krijgt. Met een gezond gewicht loop je minder risico op ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten. En doordat je beter “in je vel gaat zitten” ga je jezelf Zekerder en Zelfbewuster voelen. Samen kijken we naar jouw eetgewoontes en naar wat jij daarin kunt aanpassen om een gezond gewicht te krijgen en te houden.

Kennismakingsgesprek/Intake gesprek (45 minuten)

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we kort jouw leef- en eetpatroon, ga ik je wegen en meet ik je vetpercentage, spiermassa, visceraal vet en tailleomvang. Op basis daarvan bereken ik je BMI. Ik leg je uit wat het behandelplan inhoudt en wanneer jij besluit om door mij gecoached te willen worden, geef ik je een voedingsdagboek mee, waarin je aangeeft wat je eet en drinkt en hoeveel je beweegt.

2e Consult (45 – 60 minuten)

Op basis van het door jouw ingevulde voedingsdagboek heb ik een analyse gemaakt van jouw eetgewoonten en maken we samen een basismenu, waarin ik je zal leren hoe je hier in kunt variëren. Belangrijk onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht en streefdatum. Je krijgt een cursusmap mee waarin je de voortgang, adviezen, lesinfo en gezonde recepten kunt bewaren.

Vervolgconsulten (circa 30 minuten)

In elk consult wordt je gewogen en doen we metingen en bespreken we de voortgang. Indien wenselijk kunnen we aanpassingen bespreken. Ook behandelen we onderwerpen zoals gezonde voeding, variaties in eet- en beweeggedrag, vetten, vocht en vezels, etikettering, feestjes, etc.

“Stok achter de deur” consults (circa 15 minuten)

Als je jouw streefgewicht hebt bereikt, is het natuurlijk belangrijk dat je dit behoudt. Ben je toch bang voor een terugval, dan kun we nog een aantal korte consults afspreken. Deze duren ongeveer een kwartier en dienen als een soort “stok achter de deur”. Dit pakket kan eenmalig na het basispakket worden gevolgd. Daarna zijn losse vervolgconsults in overleg mogelijk.

De consulten vinden overdag (ma/do) of in de avond (di/do) plaats in mijn praktijk. Als je interesse hebt, neem dan contact met mij op voor een gratis vrijblijvend intake gesprek.